Декофеїнова кава – історія, виробництво

Кава без кофеїну  – це справжнє відкриття для людей, які страждають серцево-судинними захворюваннями і розладами сну, але люблять цей напій. Пройшло багато часу,  з того моменту, як було винайдено декофеїнову каву, і її актуальність залишається і досі.

Кава без кофеїну була винайдена чисто випадково. В 1903 році, судно, що перевозило  кавові зерна, попало в шторм і кава намокла. Не бажаючи миритися із втратами, торговець завіз зерно на експертизу. В результаті перевірки виявилось, що зерно не втратило свою якість, тільки вміст кофеїну значно зменшився.

Людвіг Роземус одразу запатентував даний метод вилучення кофеїну з кави і запустив виробництво декофеїнової кави компанією Kaffee HAG, Бремен, Німеччина.

На даний час, даний метод вилучення кофеїну з кави не використовується зовсім, оскільки в ті часи він був доповнений використанням бензолу. Оскільки бензол являється канцерогеном, тому даний метод було заборонено.

Після цього процес вилучення кофеїну з кави змінювався і удосконалювався з роками.

Остаточним поки що варіантом став спосіб створення декофеїнової кави за допомогою вуглекислого газу. Кавові зерна замочують у воді, після цього їх  поміщають у герметичну камеру з вуглекислим газом при температурі 70 градусів.  Поступово тиск газу в камері підвищується, в результаті чого він розріджується і перетворюється на розчинник.  Він взаємодіє тільки з кофеїном, вилучаючи його.

Також популярним способом вилучення кофеїну з кави є «Швейцарська хвиля».  Його метод полягає в замочуванні зелений кавових зерен у гарячій воді. Згодом воду пропускають через вугільні фільтри, які затримують кофеїн. В результаті получається кава без домішок і без кофеїну. Єдиним її недоліком є висока вартість виробництва.

Отже, в даний час, люди, які через проблеми зі здоровям, неможуть пити каву з кофеїном, мають змогу сміливо насолоджуватись декофеїновими кавовими напоями.

0 грн

Корзина

Загальна вартість: 0 грн