Різноманіття кавових напоїв

На даний час існує велике різноманіття кавових напоїв, від еспрессо до колд брю. Тому, зайшовши в кав’ярню і побачивши незнайому назву, щоб не осоромитись, зараз ми розберемось які різновиди кавових напоїв бувають і як вони готуються.

  • Еспресо – в перекладі з італійської означає «зварений під пресом», що і описує процес приготування цього напою. Еспресо готується в кавовому апараті під високим тиском гарячої води, температура якої не перевищує 95℃.  Цей кавовий напій характеризується середньою міцністю. Подають в невеличких чашках об’ємом 30-35 мл. Рекомендовано споживати невеликими ковтками не пізніше, ніж через хвилину, після приготування.
  • Фільтр-каву готують у крапельній кавоварці і подають у кухлях об’ємом 200-220 мл. Для приготування цього напою використовують зерна середнього і крупного помолу.
  • Кава по-турецьки – готують в турці або джезві на піску або відкритому вогні використовуючи зерна дуже дрібного помолу. Можливе додавання спецій, що надає кавовому напою насичений пряний аромат. Традиційно подають каву по-турецьки в низьких чашках зі склякою води.
  • Американо – це популярний різновид есперсо, розбавлений більшою кількістю води. Для приготування американо використовують 120 мл рідини.
  • Лунго – для приготування цього різновиду есперсо використовують 60 мл води і зерна грубого помолу. Характерною ознакою лунго є підвищений вміст кофеїну і гірчинка кавового напою.
  • Допіо, або як ще називають подвійне еспресо. Це є класичний кавовий напій еспресо в подвійній порції.
  • Ристрето – насичена версія еспресо з малим вмістом кофеїну. Готується цей кавовий напій в таких пропорціях: 7 грам кави дрібного помолу і 25 мл води.
  • Капучино – це рівні пропорції еспресо, збитого молока і ніжної молочної пінки. Якщо для приготування капучино використати прозору чашку то буде видно три шари.
  • Лате – це еспресо, яке заливається гарячим або холодним вспіненим молоком. Співвідношння інгредієнтів (еспресо, молоко, молочна пінка) – 1:2:1 відповідно.
  • Макіато – це еспресо з невеликою кількістю молока. На смак макіато м’якший, в порівнянні з капучино. Готується цей кавовий напій додаванням еспресо зверху до молока та збитої пінки. В багатьох кафе його подають в пропорціях 1:1 (кава – молоко).
  • Мокачино – це класичне лате в поєднанні з гарячим шоколадом. В різних кафе готують цей напій в різних пропорціях і він може мати різний смак. В класичному рецепті таке співвідношення інгредієнтів : ¼ еспресо, ¼ шоколаду, ½ молока. В об’ємах це виглядає наступним чином: еспресо -50 мл, гарячий шоколад – 50 мл, молоко – 100 мл, вершки і шоколадна посипка для декору.
  • Кон-панна – еспресо з добавлянням збитих вершків. Така кава виглядає досить привабливо та апетитно і готується досить просто. Зверху можна прикрасити шоколадною посипкою, вафельними трубочками чи іншими цікавими солодощами.

кавовий напій кон панна

 

  • Флет-уайт – кавовий напій, приготовлений з подвійного еспресо і збитого молока. Для приготування флей-уайт необхідно взяти 60 мл еспресо та приблизно 120 мл збитого молока. Пінка на цього кавовому напої повинна бути рівною в рівень з краями чашки.

флет вайт

  • Раф – кавовий коктейль з добавлянням еспресо, збитих вершків та ванільного сиропа. На його основі був створений медовий раф – замість ванільного сиропу додається мед.

Кавовий напій раф

 

  • Фредо – освіжаючий прохолодний коктейль який готується на основі еспресо з добавлянням карамельного сиропу та молока. Це все збивається разом з кусочками льоду.

 

  • Глясе – це охолоджене еспресо або американо в поєднанні з кулькою морозива.

Кава глясе

  • Афогато – це класичне морозиво, яке заливається стандартною порцією еспресо.

  • Колд брю – це кавовий напій, який створюється в результаті настоювання кавових зерен у холодній воді.

Колд брю

0 грн

Корзина

Загальна вартість: 0 грн